vandijkjes.punt.nl
Werk perikelen

Het is en blijft een bron van inspiratie...Mijn werk. Zijn  het de werknemers niet dan de klanten wel. Want die kunnen er ook wat van.

0p mijn werk hebben we een 100% ID policy. Dat betekende dat je een geldige, door de overheid uitgegeven, foto ID moet tonen om tabac en alcohol te kopen. Overdreven, ja dat lijkt wel zo maar bekijk het eens van deze kant. Ny state voert stings uit. Een sting is dat een 20 jarige een store binnen gaat en alcohol probeert te kopen. Lukt dit dan staan er buiten een paar troopers te wachten om de verkooper in te rekenen. Ja dat lees je goed. Daar ga je bak voor in en dan heb je nog mazzel. Mocht je namelijk aan een minderjarig alcohol verkoop en deze person slaat een 6 pack achterover en rijdt iemand dood, dan ben je pas echt de cigar. Dat kan je namelijk een aanklacht doodslag opleveren.

Ny state is ook blut en voert dus stings uit bij het leven. Nou zul je denken ja dan moet je niet zo stom zijn, maar ik heb wel geleerd dat IEDREEN voor een sting kan vallen. Ik heb mensen met 20 jaar ervaring een sting zien falen. Als men op de juiste tijd komt. Bv je heb 2 mensen die niet zijn komen op dagen, je bent alleen. Iemand mekkert dat de pomp niet werkt, iemand anders breekt een 6 pack glazen beer, je hebt 8 mensen in de rij voor de kassa die geirriteerd zijn en de telefoon gaat. Dan komt iemand bij de kassa die effe snel een pak Marlboro wil en in de meham vergeet je zijn ID te checken.. BAM.. Kassa...Boete liggen tussen de 5 en 15 duizend dollar en bij de 3de keer in 1 bedrijf kan je je liquor license kwijt raken. Daarmee ben je dan ook je tabac en lotto license kwijt. Je kan je voostellen dat dit einde verhaal betekend. Een bedrijf met 50 vestigingen en daarmee 50x minimal 5 sukkels per store... Tel uit je winst. Sukkels falen namelijk nog makkelijker dan andere..

Zonder een 100% ID policy is het op aan de verkoopstre of je iemand zijn Id checked of niet. Met een 100% ID moet iedereen gewoon die ID laten zien. Geen uitzondering. Veel minder kans op falen dus. Steeds meer bedrijven gaan over tot 100% ID.

Nou waarom dit verhaal.. Ik werkte de nachtdienst dinsdag en ik krijg en native American aan de counter. Een indiaan dus. Niks gek aan want ik woon midden in indianen gebied. 5 mile verderop is zelf een Indianen territorium met een casino en al.

Hij is 35 schat ik en hij wil beer kopen. Hij laat mij een native indian ID zien. Helaas is dit niet een government uitgegeven ID en dus niet geldig voor de aankoop van alcohol. Ik was absoluut overtuigd dat hij ouder dan 21 is maar als je begint met uitzonderingen te maken waar eindigd het dan. Bovendien stikt het van de camera's en het niet navolgen van de ID policy lever je absoluut op staande voet ontslag op.

Ik weiger hem dus te verkopen. Ook omdat he5t i8nmiddels na 2am is en dan mag je geen alcohol meer verkopen..Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij al onder de invloed was van iets. Al rook hij niet naar alcohol. Hij was beslist niet helder. Iemand alcohol verkopen waarvan je vermoed dat ie al onder de invloed is, is ook verboden. Je regels te over. Met name in NY.

Ik vertel hem netjes dat ik zijn ID niet kan accepteren en dat het na 2 am verboden is om alcohol te kopen.. Nou dat nam ie niet zo schappelijk op. Hij werd me link, niet gezond meer. Meer reden om te vermoeden dat al half gaar was. Hij ging te keer.. Ik kreeg zo;n beetje elke benaming uit het boek naar mijn hoofd geslingerd. En hij werd bij de seconde kwaaier. Mijn verzoek om de store te verlaten luisterde hij ook total niet naar. Het leek wel of ie gewoon een was voor zijn ogen had. Geen confortable gedachte hoor...

Maar dan zijn daar mijn vrienden van de troopers. Ik heb s'nachts altijd mijn cell phone op zak een ik bel 911 als hij over de counter wil komen.. Als hij hoort dat ik inderdaad de troopers aan de phone heb gaat ie er vandoor.

Troopers komen in nou zeg, 4 minute tops.. Ik vertel mijn verhaal en ik laat een stukje video zien. Lang leve de techniek..

Ze beloven in de buurt te blijven want zijn tas ligt er nog..

Binnen een half uur komt ie terug. Ik zie hem al van de andere kant van de straat aankomen. Ik had meneer de trooper zijn cell nummer gehad en nog voor hij bij de deur is draaien de troopers het parkeer terrein op. Echt binnen een minuut.. Altijd klasse die troopers..

Hij ziet ze ook.. En zet het op een rennen.. Maar ja, onder de invloed weg rennen van 2  troopers...Nahh lukt niet. Midden op straat hebben ze hem al te pakken en rollen ze over de straat. Leek wel live TV..

De handboeien gaan om en hij gaat mee..

Trooper komt nog effe naar binnen. Ik sta werkelijk te trillen op mijn benen.. Hij was namelijk behoorlijk dreigend.

Nou vandaag kreeg dit nog een staartje.. Ik had de trooper in mijn store. Andere dan die er s'nacht waren. Gewoon voor coffee etc. We kletsen effe en het gesprek komt op die gek. Trooper vertelt me dus dat hij een warrant voor zijn arrest bleek te hebben voor domestic violence. Of wel, huiselijk geweld. Hij had ook een achtergrond van drugs gebruik. Nou of ik dat nu wilde weten... Hij zegt dat de andere trooper van de week nog langs komt om een terrein verbod in werking te stellen. Maar eerst mag hij even genieten van de gastvrijheid van NY state. Want hij was ook nog on probation en hij had drugs bij zich. Wat dus een overtreding van zijn probation is. En dat betekend dat hij nog even terug de bak in mag om een eerdere straf uit te zitten. Ik hoop dat ze hem lekker lang houden.. 

Nou dat was dus een enerverend nachtje.. Ik snap Jan prima dat hij het helemaal niks vind, dat s'nachts werken..

Gelukkig hebben ze iemand gevonden die de 2 nachten gaat overnemen. Alleen deze persoon is nu 1 week in training overdag al 2x afgebelt dat ie niet kon werken..Mijn baas ach die is te stom om voor de duvel te dansen en ik kan hem niet aan zijn verstand brengen dat iemand die in de eerste week al 2x af belt geen goede kandidaad is voor een overnight shift.. Maar goed hij is eigenwijs (lees niet zo slim)...

Reacties

Herna op 20-09-2013 19:15

Jeetje wat maak je weer allemaal mee. Gelukkig ben je een hele sterke vrouw,want ik denk dat de meeste mensen hier niet mee om zouden kunnen gaan.

P.S fijn dat je weer berichtjes plaatst. Je werd door veel mensen gemist!

Peter op 22-09-2013 04:12

Wat een avonturen. Is een rustig kantoorbaan geen betere keuze? Lekker met papieren schuiven en op z'n tijd koffie met een koekje?

petra op 22-09-2013 18:57

Ik zou dood gaan... beetje spanning en interesante mensen is tochwel zo fijn..maar soms een beetje teveel excitement...

Peter op 24-09-2013 05:02

Ik vind mijn kantoorbaan juist erg prettig. Mooi kantoorgebouw, lekker rustig (lekker zittend wegdutten na het middageten), uitstekende kantine (met goede koks) en mooi op tijd weer naar huis. Zo zie je maar: een ieder heeft zo haar / zijn voorkeuren.

Peter op 24-09-2013 05:03

Ik vind mijn kantoorbaan juist erg prettig. Mooi kantoorgebouw, lekker rustig (lekker zittend wegdutten na het middageten), uitstekende kantine (met goede koks) en mooi op tijd weer naar huis. Zo zie je maar: een ieder heeft zo haar / zijn voorkeuren.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl