vandijkjes.punt.nl
pfff wederom mega overstromingen

Mijn hemel..Soms vraag ik mij serieus af waar ik in Godsnaam aan begonnen ben toen ik naar New York verhuisde. In geen miljoen jaar had ik kunnen dromen wat we hier allemaal mee zouden maken. Sommige dingen great, maar soms ook hopeloos.

Ondanks de mooie zomer dagen met zon en zeer warme temperature, hebben we ook regen buien. Dan heb ik het niet over regen buien zoals je in Nederland hebt, maar regen buien waarin in een paar uur 15cm regen valt. Na de zoveelste regen nacht afgelopen vrijdag was het dan zover.

De wijde omgeving hier liep onder water. En dan bedoel ik ook echt onder water. In sommige straten was het water zoo hoog dat je de stop borden in de straat ter nauwernood boven water zag uit komen of soms helemaal niet. Water tot aan de boven verdieping van huizen.

Sommige dorpen zijn een soort herhaling van 2 jaar geleden. Fort plain bv.. Dorp is zo'n beetje een soort 2de Margaretville. Of Oneida waar grote delen geevacueerd warden en alles onder water liep. Little falls dat zo ongeveer een island is geworden.

Dit alles gebeurde donderdag avond op vrijdag nacht. vrijdag ochtend kon ik niet eens 2 mile van mijn huis komen. Als ik die dag ochtend dienst had gehad, dag ik beslist niet op mijn werk kunnen komen. Ik moest om half 4 beginnen en ging on half 2 van huis. Het koste me 1.5 uur om op mijn werk te komen. Elke keer liep ik tegen afgesloten wegen aan, of wegen die complete onder gelopen waren, waar ik met mijn aveo niet doorheen wilde

 

Get my drift als jede foto's ziet? 

Zie je de benzene pomp in Fort plain . Daar haalde wij vorige week nog wat te drinken..Wij komen namelijk elke week in Fort Plain. 

Nou ik denk dat je begrijpt dat het geen pretje was. Mijn huis is safe. Als mijn huis onder loopt dat loopt heel Ny onder. Ik woon namelijk HOOG..1 van de eisen die ik had bij het zoeken naar een huis. Niet in een water shed en HOOG..

Utica kreeg het ook zwaar te voorduren, net als waar ik woon in New Hartford. de hanna ford in Utica had 6 foot water in de winkel, dat is 1 meter 50..

Het water ging over het weekend naar beneden gelukkig. Maar maandag kwam de volgende hoos en we zijn er nog niet deze week. Ook maandag avond regende het zo hard dat wederom overstromingen plaats vonden en half de omgeving in state of emergy ging. Maar gelukkig neit zo erg als vrijdag.

We houden ons hard nog steeds vast want er komt deze week nog meer water aan.

Het lijkt verdorie wel of de flooding my volgt. Nu is het de Mohawk valley die onder loopt waar ik dus woon in plaats van the southern tier waar ik hiervoor woonde. Ook daar hoog water maar geen overstromingen. Inmiddels  is het een national disaster verklaard.

Kost ziek wordt je van die Governer en ander overheid knakkers op tv die verkondigen  dat het allemaal goed gaat komen en FEMA hier en FEMA daar. Ja FEMA is een goed iets, maar al die business hier die kunnen het vergeten. Daar betaald geen overhead iets aan en zeker FEMA niet.

Afijn wij zijn safe, Syracuse is safe en ook waar Jan zijn ouders wonen is het droog. Al is Dat dorp een soort island geworden en hebben zij ook vannacht hun adem ingehouden, aangezien ook zij een creek in hun back yard hebben. Ook Jan zijn huis staat droog  al was komen daar een niet zo simple iets.

Hopelijk is het ergste achter de rug en kan het opruimen beginnen. In Vernon waar ik werk zijn ook delen onder gelopen en ik voel mee met de mensen die in de storen komen en hun verhaal vertellen. Brrrr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Ineke op 05-07-2013 12:57

Verschrikkelijk om die foto's te zien en zeker, wat een geluk dat jullie nu 'hoog en droog' wonen. Goed van je dat je ondanks afgesloten wegen toch naar je werk bent gegaan.

 

Peter op 07-07-2013 21:18

Bizar. Sterkte!

Anja op 07-07-2013 22:40

Ohh wat triest. Fijn dat jullie in ieder geval hoog en droog zitten.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl