vandijkjes.punt.nl
You have got te be kidding me...???

Vorige week schreef ik al dat er een akkefietje aan zat te komen met die nieuwe eigenaren van het motel. Inmiddels heb ik met mijn advocaat gesproken en inderdaad heb Peet weer een akkefietje. Vraag me alsjeblieft neit waarom ik het toch altijd voor elkaar krijg. Ben ik nou echt zo goedgelovig, loop ik nou altijd de verkeerde mensen tegen het lijf of ben ik nou gewoon stom om wie dan ook nog te vertrouwen? Of gewoon van alles een beetje.

Nou zul je denken het is toch verkocht,. Closing gehad, wat kan er nu nog een problem zijn?

Nou de uitleg:

De verkoop vond plaats in November. Dan heb je een koop overeenkomst maar das dan ook alles en hier is dat echt niet veel. De kans dat een deal hierna nog mis loopt is mega groot. Met name omdat de koper een hypotheek moest krijgen. Commerciele loans zijn erg moeilijk te verkrijgen en met een bedrijf wat net het jaar daarvoor zo;n beetje verzopen is in water...ja dat maakt het allemaal niet makkelijker.

In onze tuin stond een zwembad. Uit voorzorg had ik dat al groten deels leeg laten lopen. In geval dat de verkoop door zou gaan. Helemaal leeg kon niet want dan stort het ding namelijk in. Dus er bleef een laagje van zo'n 25 cm water in staan en in November was dit al ice.

Pas half januari was er zekerheid dat de deal ook echt ging gebeuren. het zwembad weghalen was toen allang onmogelijk doordat het vast gevroren in de grond stond.

Tijdens de verkoop (15 februari, kwamen we tot een overseen komst. Omdat het zwembad weg halen onmogelijk was zonder de liner complete te vernielen, mocht die later weggehaald worden. We besloten dat 1 april waarschijnlijk wel ok zou zijn. Dan zou het wel warm genoeg zijn en de grond ontdooid. Ook waren er nog wat kleine dingen die men weg wilde hebben. Die kleine dingen warden overigens direct weggehaald. deze kwame pas naar boven bij de definitieve inspectie en ik heb die gelijk verwijderd.

Om ervoor te zorgen dat wij dat ook echt zouden doen werd er $1000 van het aan mijn te betalen bedrag in een escrow account gezet. op moment dat we aan de voorwaarden voldoen komt dat geld dan vrij voor mij.

Gj zou het zwembad weg halen omdat ik er geen plaats voor heb en hij wel. Bovendien wil Shirley het zwembad graag hebben. Dus zou Gj het weghalen en bij hem houden tot Shirley een eigen huis heeft.

Gj gaat er netjes naar toe en breekt zoveel als hij kan af toen de grond iets zachter werd. Maar de liner zat nog te ver vast gevroren. Gj overlegt met de koper. Als hij per ce wilde dat het 1 april weg was dan moest hij de liner kapot trekken. Oh nee, don't worry about it. You know what, i'll call you when de liner can be taken out. It's NO PROBLEM...

Voor trouwe lezers...Ik haat de uitdrukking NP PROBLEM. want het betekend altijd TROUBLE... Die gasten hier weten de betekenis van "no problem" niet. Ik zweer het je... Hij is dan vreselijk vriendelijk. Laat Gj het huis zien. Hij belt in de weken die volgen ook een paar keer om wat info te vragen over huurders die er in het verleden waren geweest. En ik beantwoord al die vragen ook eerlijk. Vertel hem welke gasten hij vermijden moet en welke goede zijn of zelf 1 die ik mij adsoluut niet herinneren kon. Hij bewaard netjes post die nog komt en geeft die aan Cal zodat ik die kan meenemen als ik kom en hij is er niet.

 

In de derde week van april belt hij. De liner lijkt lost te kunnen komen. Gj gaat er naar toe en verwijderd de liner.

Ik kan mijn advocaat nog niet te pakken krijgen want die zit een maand in Florida. Vorige week is hij terug en krijg ik een mailtje van hem want hij kreeg mij niet aan de telefoon die dag. De kopers schreeuwen moord en brand. Wij hebben niet aan de voorwaarden voldaan want het zwembad was op 1 april niet weg...En hij wil die $1000 dus hebben...

Dit verzin je toch niet...? Wat is er gebeurd met NO PROBLEM, DON"T WORRY ABOUT IT, IT'S OK..????? Ja don't worry about it dacht hij vast want hij kreeg $$$ in zijn ogen. De gluiperd..

En stom stom STOM van ons om hem op zijn word te geloven met zijn don't worry about it, no problem, it's ok. We are not going to use the back yard for a while anyway. STOM dat wij deze ******* vertrouwen dat hij eerlijk is.. Hoe kan je zo STOM zijn..? leer ik het dan nooit... Cal had zoooo gelijk. Die gasten zijn niet te vertrouwen. Elk scheld woord wat hij had voor hen was terecht...En ik nog denken: ach het is Cal he.. die overdrijft wel eens een beetje..nou in dit geval niet..ik had moeten weten dat Cal betere mensen kennis had. In elk geval beter dan ik.

En Gj heeft het echt goed verstaan. Zijn verloofde was er namelijk zelf bij...Toen hij zijn NO PROBLEM, don't worry about it zo vriendelijk uitkraamde.

Nou je begrijpt dat ik woest ben. Echt waar..? En zo iemand vind zichzelf een Christen....???? Ik weet niet zo veel van de bijbel maar ik ben er toch heilig van overtuigd dat iemand willens en wetens besodemieteren en tegen liegen om er zelf beter van te worden, NIET in de bijbel staat..

Nou daar gaan we dan weer he.. Met de advocaat in de hand weer eens vechten om geld uit een escrow. Hmm waar ken ik dit van..???

Ik vertrouw dus noooooit iemand meer. NOOOOIT meer.. Hopelijk heb ik hiermee mijn lesje geleerd. Zal tijd worden he..Na bijna 7 jaar was ik er dus nog niet achter dat er erg veel Amerikanen zijn die niet te vertrouwen zijn... Zelf Jan beaamd dit kan je nagaan. Hij is namelijk een Amerikaan...

Ohh ik kan het niet uitstaan dat ik er gewoon weer met open ogen ingetuimeld ben... De eerste de beste die nog eens tegen mij zegs " no problem" zegt....^&%^$%$##^^%%

 

Reacties

Peter op 17-05-2013 03:55

Het is een cultuur waarin afspraak = afspraak vaak niet opgaat. Daarom is er hier ook altijd een berg papier voor de meeste kleine zaken waar je akelig van wordt (zelfs bij kleine aanschaffen). Ik zou het me niet te persoonlijke aantrekken. Laat het je advocaat maar uitzoeken. Veel sterkte er mee! Gezondheid komt eerst en je druk maken levert een hoge bloeddruk op.

Hans op 17-05-2013 07:23

Dacht dat Amerikanen zo eerlijk zijn en zo vriendelijk ;-)

Natascha op 17-05-2013 11:07

Ik ben opgegroeid in een bible-belt dorp, en ik kan je vertellen, dit is onder SGP-Gristenen heeeel normaal. Jij bent niet van hun kerk, dus ben jij niet die naaste uit de bijbel die je lief moet hebben maar een vieze vuile heiden die alles verdient wat die krijgt. Ze zouden het niet proberen een lid van hun eigen kerk af te rippen.

Peter op 18-05-2013 17:20

Ik stem SGP. Niks mis mee.

Pepijn op 20-05-2013 14:28

Neem het niet persoonlijk, Peter, maar er zijn een hoop van je geloofsgenoten (als je SGP stemt neem ik aan dat je ook gereformeerd bent?) die zo denken en handelen als Natascha beschrijft. Het feit dat jij niet zo in elkaar zit doet daar helaas niets aan af. Het komt overigens bij veel geloven - en andere hechte groepen - voor dat de 'insiders' menen de 'outsiders' als oud vuil te kunnen behandelen. 

Sally op 25-05-2013 17:09

unbelievable... inmiddels al meer nieuws via je advocaat?

Peter op 30-05-2013 18:56

Ik ben RK. Ik stem SGP omdat ze op een paar punten consistent zijn (zondagsrust bijvoorbeeld).

Nog nieuws te melden?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl